Sådan får du bedre søvn

Du undrer dig måske over, hvordan du får bedre søvn. Den gode nyhed er, at du ikke er alene. Et stort antal mennesker kæmper med søvnløshed, og der er masser af løsninger. Nøglen til bedre søvn er at lære at gøre din sengetid til en fredelig oplevelse. Prøv disse tips, så er du på vej til en mere afslappende nattesøvn! Men før du begynder, skal du sørge for, at du har lyttet til din krops signaler.

Det første skridt i at sikre, at du får en god nats søvn, er at sørge for, at dit soveværelse er et dedikeret soveværelse. Det skal være køligt, mørkt og stille. Undgå multifunktionelle rum, og hav ikke elektroniske enheder på dit værelse. Og sidst men ikke mindst slippe af med distraktioner, herunder elektronik, tv og andre aktiviteter. Du vil have det bedre med at sove i et stille rum uden distraktioner!

Et andet tip til at hjælpe dig med at få en bedre nats søvn er at holde din krop på en regelmæssig tidsplan. Din krop reagerer på rutiner, såsom de rytmer, du sætter hver dag. Selv en lille smule lys kan forstyrre dette sleepzone.dk, hvilket kan holde dig sent oppe. Så hvis du har problemer med at falde i søvn, skal du undgå at bruge koffein før sengetid. På trods af hvad nogle mennesker tror, vil denne enkle strategi forbedre din søvnkvalitet.

Eksperter anbefaler, at du fordobler søvnhygiejnen. Sørg for, at du er i et mørkt rum, indstil termostaten til en behagelig 60 til 67 grader Fahrenheit, og brug ørepropper til at blokere ekstern støj. Undgå elektronik mindst en time før sengetid. Hold en ventilator tændt for at skabe hvid støj. Et varmt brusebad før sengetid hjælper dig med at sove mere sundt. Hvis du ikke kan komme i seng, kan du prøve at meditere eller bede, inden du går i seng.

En anden ting at gøre er at undgå stærkt lys før sengetid. Dette er vigtigt, da lyse skærme kan holde os vågne sent om aftenen. Brug af mørklægningsfarver eller øjenmasker kan hjælpe. Og for dem, der stadig har brug for at bruge computeren eller telefonen, kan du overveje at bruge en blåblokerende enhed. Der er masser af apps på markedet til at blokere disse skadelige lysstråler. Du vil takke din krop for det senere!

Når det kommer til søvn, fungerer menneskekroppen på et naturligt ur, kaldet døgnrytmen. Når kroppen kortvarigt er berøvet søvn, kompenserer den for tabt tid ved at justere sine sovevaner. Den anden nat, når du sover, er din krop mere tilbøjelig til at bruge mere tid i sine REM- og langsomme bølgesøvncyklusser. I denne fase af søvn frigiver hjernen adenosin, et kemikalie, der signalerer, at det er tid til at sove.

Ud over en god nats søvn skal du også huske på, at du ikke bør drikke alkohol før sengetid. Alkohol, et diuretikum, kan øge hyppigheden af vandladning og reducere søvnkvaliteten. Ud over at drikke alkohol inden sengetid, bør du også sørge for at bruge køligt sengetøj og let tøj. Varme brusere før sengetid kan også øge blodgennemstrømningen til dine hænder og fødder og fjerne varmen fra din krop. Undgå motion før sengetid; det kan forhindre dig i at få nok søvn.